INLOGGEN
Meeting-Table-Share-board.Banner.jpg

Online samenwerken met Share-board.

Ontmoeten, delen, bewaren en inspireren.

Software voor digitaal stemmen. Hoe werkt dat voor een VvE?

Na de rechtelijke uitspraak in augustus jongstleden is de vraag voor VvE's weer actueel hoe er digitaal gestemd kan worden. Het artikel van mr. R.P.M. de Laat op vverecht.nl legt goed uit wat de juridische aspecten zijn van het elektronisch stemmen in de context van de algemene wetgeving en de statuten van de VvE’s. In het artikel hieronder zoom ik in op de technologische aspecten van het digitaal stemmen. Anders gezegd, welke functionele en technologische voorzieningen faciliteren het digitaal stemmen en wat zijn de vereiste waarborgen die de software-oplossing dient te faciliteren.


De recente jurisprudentie heeft de weg vrijgemaakt, maar die weg moet nog geplaveid worden met goede (formele) afspraken en de (keuze voor de) juiste software-oplossing. Dit artikel geeft de handvatten voor de faciliteiten die voor het digitaal stemmen nodig zijn.

Gepubliceerd op 20-11-2017 om 19:25

Een online integrale wijkzorgteam. Betere zorg en minder kosten

Patiënten blijven steeds langer thuiswonen. Ze krijgen dan zorg van verschillende zorghulpverleners. Die kunnen meestal elkaar niet ‘even snel spreken’ om de zorg onderling af te stemmen. Een online hulpmiddel helpt de zorgprofessionals om die integrale zorg wél te leveren. Daarmee zijn veel voordelen te halen. Laten we eens kijken hoe dat praktisch kan werken.


De patiënt woont - al of niet begeleid - nog thuis en heeft dagelijkse zorg nodig. De verschillende hulpverleners maken afspraken en delen informatie met elkaar rond en mét de patiënt. De zorgverleners zijn de wijkverpleegkundige, de huisarts, de fysiotherapeut, maar ook de mantelzorger.

Gepubliceerd op 07-11-2017 om 19:51

Geen datalekken met Share-board

Een onderzoek onlangs concludeerde dat uit 95% van alle bedrijven en overheden gegevens lekken. 95%, toe maar! En, "...De andere 5% weet niet dat het gebeurt". Hier een artikel van Bright.nl dat aangeeft dat ziekenhuizen dagelijks patientgegevens lekken. Als je gebruik maakt van de traditionele ICT-oplossingen heb je dagelijks dus (!) te maken met datalekken. Als je gebruik maakt van de specifieke opzet van het streng beveiligde Share-board is dat niet het geval. Lees hier over het verschil.

Gepubliceerd op 09-12-2016 om 10:03

Vraag het de jonge medewerkers, als je wilt innoveren

Dit inspirerende artikel in Metro van Anne Fleur Pel "De beste ideeën bedenk je voordat je dertig jaar bent', geeft goed aan dat je de jeugd moet koesteren als het om je innovatie gaat en dus om je onderscheidende vermogen. Vraag dus vooral je jonge medewerkers hoe je beter je doelen kunt bereiken. Het artikel geeft ook mooi aan dat jonge mensen vooral creatief zijn als ze betrokken zijn op het onderwerp. Je mag er vanuit gaan dat als medewerkers voor je werken ze ook betrokken zijn met jouw organisatie - als je geen al te verkeerde dingen doet :-). Volgens de onderzoekers mag je dus op rekenen dat jouw medewerkers ook met goede verbeterideeën kunnen komen. Het laatste stapje in de motivatie breng je zelf met het aangeven van het 'waarom'. Het Waarom van je doelen is van belang voor de betrokkenheid. Ofwel, neem vooral jong mensen aan. Vraag de jonge mensen die al hebt, bij te dragen aan je doelen. In een andere blog geven we de tips hoe je de energie kunt richten van je medewerkers op je doelen. Vooruit met de innovatie!

Gepubliceerd op 13-07-2016 om 10:50

Zo maak van je VvE een social community

Daar zit ik dan als kersverse eigenaar in mijn nieuwe appartement. Vlakbij het centrum. Alles onder handbereik. Leuke buurt. En, de eerste contacten met de buren zijn best positief. Ben ik plots ook nog lid van een vereniging. Geen vrijwillige sportvereniging, maar een verplichte en serieuze eigenaren-club. Een VvE. Hmmm, moet het nog zien. Nu wil het geval dat deze VvE een welkomscommissie ingesteld heeft, zo blijkt. “Ik ben mevrouw van der Veer” stelt de dame zich aan mij voor. Zij staat op de eerste avond al voor mij op de gallerij, nadat zij heel nadrukkelijk twee keer hard maar kort had aangebeld. “Ik woon twee verdiepingen hoger op nummer 377.” zo vervolgt zij vrolijk, ”en, namens de VvE mag ik alle nieuwe bewoners van harte welkom heten en u een bloemetje en dit welkomspakket overhandigen”. Kijk, dacht ik, dat voelt wel als een warm bad.

Gepubliceerd op 06-07-2016 om 20:41

In 5 stappen de energie van je team richten op je doelen

Elke organisatie (commerciel of non-profit) werkt aan doelen. En, overal geldt: als je samen-werkt aan je doelen gaat het beter en sneller. Of het nu een grote of een kleine club is, een divisie of een kleine afdeling betreft. Maar hoe bundel je nu al die energieën en talenten op de doelstellingen van je organisatie en van jouw team? Hoe krijg je die energie gericht? Het antwoord is eigenlijk verbluffend simpel: maak van je Doelstelling een Vraagstelling. Leg uit waarom, geef de ruimte en begeleid het proces tot mooie resultaten. Dat doe je 5 stappen.

Gepubliceerd op 03-07-2016 om 13:48

De 7 regels voor succesvol Team Selling

Als dienstverlener in de business to business wil je je sales effort optimaal benutten. Je wilt leads die de minste sales-energie kosten, de grootste kans op succes geven en leiden tot mooie opdrachten voor aansprekende klanten. En je wilt resultaten boeken waar je klanten enthousiast over zijn. Klinkt als de ideale manier van zaken doen. Toch kun je dit behoorlijk dicht benaderen met een slimme Team Selling aanpak. Als je deze 7 regels hanteert gaat het lukken.

Gepubliceerd op 01-06-2016 om 14:08

Wrijven zou glans geven. Nou, echt niet.

"Zij doen het voortdurend niet goed.", zegt de dame van ene afdeling. "Wij hebben dan weer een dag nodig om het in te passen. Zij doen zo maar wat". Mensen kunnen dikwijls heel goed aangeven wat er mis gaat. Maar mensen zijn nooit zómaar negatief over de andere afdeling. Mensen zijn nooit zómaar vasthoudend over de manier waarop zij hun werk doen. "Op een andere manier gaat het slecht en kost het meer tijd." Het is de positieve betrokkenheid die mensen drijft om het Zo te doen. Het is juist de kwaliteit van het werk dat hen drijft om vasthoudend te zijn. Om weerstand te bieden.

Gepubliceerd op 06-07-2016 om 18:29