Share-board als online Enterprise Content Management (ECM) systeem

Share-board is een samenwerkingstool in de breedste zin van het woord en is tevens te gebruiken als Enterprise Content Management systeem. We bieden je een tool die helpt bij het veilig beheren en verwerken van grote hoeveelheden documenten en ongestructureerde informatie. Begin vandaag nog met het stroomlijnen van processen binnen jouw organisatie.

Share-board vrijblijvend proberen? 

Probeer 1 maand gratis

Wat is Enterprise Content Management (ECM)?

Het verzamelen en beheren van ongestructureerde informatie binnen een organisatie, dat is Enterprise Content Management. Ongestructureerde informatie wordt hierbij gedefinieerd als: alle informatie die niet direct als veld in een database beschikbaar is (denk hierbij aan bijvoorbeeld Microsoft Office-documenten, PDF, e-mails, afbeeldingen, video’s en geluidsbestanden).


ECM is een breed begrip en omvat diverse takken van sport, waarvan Workflow Management, Digital Asset Management en Documentmanagement enkele voorbeelden zijn. ECM is als het ware een overkoepelende term voor deze begrippen.

Deel eenvoudig de VVE notulen met onze VVE softwareDe voordelen van Enterprise Content Management 

Enterprise Content Management software wordt ingezet voor het stroomlijnen van processen. Hierdoor vindt er een interne optimalisatieslag plaats, waarbij er over het algemeen veel winst behaald wordt. De voordelen uiten zich in: 

  • gebruiksvriendelijkheid
  • minder fouten
  • kostenbesparing dankzij gestructureerde data 
  • een toename in de snelheid van documentverwerking

Wat is het verschil tussen ECM en DMS?

Hoewel het document management systeem eerder is uitgevonden, maakt het onderdeel uit van het Enterprise Content Management. Een document management systeem beperkt zich tot het beheer van documenten, waar een ECM verder gaat met onder andere ongestructureerde informatie en workflow methodieken.

Share-board: eenvoudige VVE beheer software

Start met Share-board

Share-board is een veelzijdig samenwerkingsplatform dat organisaties helpt stappen te zetten. Wil je weten of Share-board iets voor jou is? Maak dan direct een account en krijg 1 maand gratis!