Veilig samenwerken met Share-board: de veiligste tool op de markt


Veilig online samenwerken is ontzettend belangrijk. Sinds de intrede van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zien we een enorme bewustwording bij zowel particulieren als organisaties.


Share-board voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Dit betekent dat je veilig online kunt (samen)werken, zonder je zorgen te hoeven maken over datalekken. Hoe we dat doen lees je hier. 

veilig online samenwerken met Share-board

Share-board vrijblijvend proberen? 

Probeer 1 maand gratis

Zorgprofessionals vertrouwen met Share-board een veilig en betrouwbaar samenwerkingstool


Ook patiëntgegevens zijn veilig op Share-board


Share-board beschermt jouw gegevens op verschillende manieren. Zo voldoet onze samenwerktool aan ISO27001, de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Daar bovenop voldoet Share-board aan de informatiebeveiligingsnorm voor de zorgsector: NEN7510. Share-board was van 2017 tot 2019 gecertificeerd. 


Bekijk het rapport

Alle informatie wordt versleuteld


Alles wat je in Share-board schrijft en uploadt, wordt in Nederland volledig versleuteld opgeslagen. Niemand anders dan de teamleden zien deze informatie. Share-board ziet deze informatie niet, tenzij we op bevel van een Nederlandse rechter openheid moeten geven aan justitie. Voor de versleuteling gebruiken we het AES-algoritme met een sleutel van 256-bits (AES-256). Het is het meest veilige versleutelingsmechanisme van dit moment. Banken gebruiken dezelfde methode. Met deze versleutelmethode is Share-board anders - en een stuk veiliger - dan andere samenwerktools.

Geen datalekken met Share-board


Documenten versturen en opslaan is veiliger met Share-board dan met mail, Google Drive of Dropbox. Met die laatste tools sla je je documenten (onbewust) op verschillende computers, tablets en smartphones op. Meestal onbeveiligd en gewoon leesbaar. Raak je een harde schijf kwijt of stuur je een e-mail naar een verkeerd adres? Dan is er een datalek. Elke bestandsplek vergroot de kans op een datalek. Met Share-board bewaar je al je bestanden op één plek. Zo voorkom je een datalek.


Share-board is een digitale kluis waar alleen jij en je teamleden bij kunnen. Laat daarom ieder teamlid direct in Share-board werken, zodat je geen documenten meer hoeft rond te sturen. Het enige risico voor datalekken op Share-board is wanneer gebruikers informatie buiten Share-board brengen. Maak je teamleden hiervan bewust door de extra beveiligingsoptie aan te zetten waarbij je een bevestiging moet geven voor elke download. Zo beschermt Share-board je gegevens by design.

Voorkom datalekken met Share-board

“ Het ziekenhuis verloor een harde schijf met onversleutelde gegevens van bijna 800 kankerpatiënten. Naast het kwijtraken van onversleutelde apparaten behoren ook hacks, slecht geconfigureerde dataservers of een e-mail met gevoelige data die naar een verkeerd adres wordt gestuurd tot datalekken. Deze ‘onvoldoende menselijke kennis' zorgt voor het gros van de datalekken. ”Veilig online werken,, Share-board is AVG-proof

Betrouwbare servers in Nederland


De Share-board-servers staan veilig op een locatie in Nederland bij CloudVPS (hosting-dienstverlener). CloudVPS is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. De verbinding met de servers is beveiligd en versleuteld op basis van een betrouwbaar SSL-certificaat. Dit is op basis van de AES-256-versleuteling, de meest veilige optie van dit moment (Ook banken gebruiken deze versleuteling.) De verbinding met onze server kan niet worden afgeluisterd.


Bepaal zelf hoe hoog de beveiliging is


Het hoge beveiligingsniveau van de zorg brengt een aantal extra’s met zich mee. Denk aan inloggen met twee-factor authentificatie. Je hebt dan één stap meer te zetten als je wilt inloggen. Als je daar niet op zit te wachten, kun je de hoogte van de beveiliging anders instellen. Je kiest dan voor het standaard beveiligingsniveau, waarbij je alleen inlogt met een wachtwoord. Dan kun je ook meteen je (digitale) prullenbak weer legen! Dit kan niet op het hoogste beveiligingsniveau, met het oog op (document)historie.


Lees meer over beveiliging


Veilig online werken met de veiligste samenwerkingstool

Waarom die hoge beveiliging?


Het hoge beveiligingsniveau is vooral interessant voor organisaties in de zorgsector, overheden en high-techbedrijven. Ook onderscheidt het Share-board van vele andere samenwerkingsapplicaties die deze maatregelen niet hebben genomen. Daarnaast wordt het beschermen van je gegevens en persoonlijke informatie steeds belangrijker in de maatschappij.

Beveiliging en Cybersecurity van ons online samenwerkingsplatform

Meer informatie over de beveiliging van Share-board?


In het Information Security Management System (ISMS) van Share-board vind je meer informatie over veilig werken via Share-board en de beveiliging van de tool. Lees op de pagina over privacy meer over de maatregelen die ervoor zorgen dat jouw privacy gegarandeerd is. Maar zoals je begrijpt: we kunnen we niet alle informatie over onze beveiligingsmaatregelen online zetten.

Wil je toch meer informatie? Neem dan contact op.


Mail ons


Probeer Share-board
1 maand gratis


Probeer 1 maand gratis

Beginnen met online samenwerken? Nu 1 maand gratis