INLOGGEN
Meeting-Table-Share-board.Banner.jpg

Online samenwerken met Share-board.

Ontmoeten, delen, bewaren en inspireren.

De overtuiging

Medewerkers weten heel goed hoe het Slimmer, Sneller en Goedkoper kan. Elke organisatie heeft dus een enorm waardecreërend vermogen. Dat vermogen kun je 'aan'zetten. 


De passie

Share-board wil elke medewerker bijzondere prestaties laten leveren. Die anderen weer inspireren om ook bijzondere prestaties te leveren.


De inspiratie

Raymond Floyd leert ons in ‘A Culture of Rapid Improvement’ (bron) dat in Amerika een medewerker gemiddeld 0,0014 verbeterinitiatief per jaar realiseert en bij Toyota worden 40 verbeterideeën gerealiseerd per jaar. De Toyotanen doen het dus 3000x beter. Als we mogen aannemen dat Europeanen net zo effectief zijn als Amerikanen en als we bovendien mogen aannemen dat Toyotanen niet meer bijzonder zijn dan wij, kunnen wij, Nederlanders, dus ook 3000x beter.


De Nationale Denktank van 2011 (bron) rekent ons voor dat het bruto binnenlands product (BBP) met 20% verbetert door (onder meer) het benutten van de vele verbeterideeën van medewerkers.


Er is een enorm verbeterpotentiëel in elke (!) organisatie.Aanpak & Applicatie

De Share-board-Aanpak en de Share-board-Applicatie helpen medewerkers en managers om makkelijker en effectiever samen te werken, om goede dingen te doen en de dingen goed te doen en om betere diensten en producten (innovatie) te ontwikkelen.

Share-board is een tool / hulpmiddel dat verbeterteams helpt om of continu-verbeteren (lean, al of niet in combinatie met six-sigma) te implementeren. Share-board sluit eveneens aan de principes van ideeënmanagement.Het beste uit je team halen

Stel, je bent de manager van een operationeel team, een afdeling bijvoorbeeld van een overheids- of corporate-organisatie of een middelgroot bedrijf. Je bent overtuigd dat jouw mensen heel goed weten hoe de dingen beter, slimmer en goedkoper kunnen. En je wilt die verbeterenergie richten op de doelstellingen die je als organisatie hebt. Als je dat voor elkaar krijgt, snijdt het mes aan twee kanten: je mensen werken samen om de processen en resultaten te verbeteren en jij haalt je doelstellingen. Bovendien leidt dat succes tot veel plezier. De aanpak richt zich op zelfredzaamheid en bevat concrete checklists en tiplists. Ga direct aan de slag:  Download Share-board's eenvoudige verbeteraanpak...in 5 stappen.

Dit is de oer-vorm van verbeteren en heel pragmatisch gericht op quick wins. Je hoeft je niet te verdiepen in theorie. Volg gewoon deze stappen. Het is op echte best pratices gebaseerd. En pluk het succes. Lees verder in deze blog.


Stap 1. De overtuiging, de speerpunten en de verbetercoördinator.

Stap 2. Organiseer de aftrap en start het samenwerkingstool.

Stap 3. Doe de aftrap en maak van je Doelstelling een Vraagstelling. 

            Leg uit waarom, geef de ruimte en begeleid het proces.

Stap 4. Eerste voortgangssessie: van ruwe ideeën tot resultaten.

Stap 5. Continu succesvol verbeteren en innoveren.


Onze ervaring leert dat al met een relatief klein team je zo maar tienduizenden tot tonnen aan verbeteringen en besparingen realiseert in een gemiddelde organisatie. Download Share-board's eenvoudige verbeteraanpak en boek de harde resultaten.De gezamenlijke werkplek

Share-board is een internet-applicatie en voor alle teamleden te benaderen. 24 uur per dag. Vanaf elke computer, tablet of smartphone met een internet-verbinding. Share-board is ontwikkeld om samenwerking voor verbeteren en innovatie-initiatieven makkelijker te maken. Share-board helpt teams om - in teamverband - ruwe ideeën, te ontwikkelen, te selecteren, te implementeren en in de praktijk te brengen. Share-board geeft inzicht in de voortgang van idee tot gerealiseerde verbetering. Share-board faciliteert en geeft inzicht in de besluitvorming rond de initiatievenvoorraad.


Probeer Share-board hieronder (gratis) en lees in de blog hoe je Share-board inzet voor je verbeterresultatenErvaar Share-board zelf
Ervaar het zelf

Ervaar het zelf

Naam *
E-mailadres *
Verzenden